Движење низ животот (CV)

MOETO ОБРАЗОВАНИЕ

Формално образование

2007 – 2010  Докторски студии. Филозофски факултет-Институт за педагогија,      Универзитет Св. „Кирил и Методиј“ – Скопје

2004 – 2007 Магистерски студии. Филозофски факултет-Институт за педагогија, Универзитет Св.„Кирил и Методиј“ – Скопје

1997 – 2001 Факултетски студии. Универзитет Св.„Кирил и Методиј“ Скопје, Педагошки факултет – Штип

СТУДИСКИ ПОСЕТИ

2017                  STUDY VISIT ON CAREER CENTRES IN FRANCE

2016                  CHINA. LEADERS MEETING 2016, TANGSHAN, HEBEI, CHINA

2016                  EDUCATION IN SWEDEN. Cooperation for Innovation and the Exchange of Good Practices Strategic Partnerships for school education

2016                  SPLIT, CROATIA. Connecting Public Authorities and Educational                             Institutions in Erasmus+

2015                 The Ministry of Education and Science of the Republic of Macedonia     ISTANBUL. Education Reforms and 4+4+4 Education System

2015                  Марибор, Љубљана, Копер. Студиска посета на Педагошките     факултети во Словенија.

2015                  Kiev. ASSOCIATION OF RECTORS OF PEDAGOGICAL UNIVERSITIES   IN    EUROPE

2014         Хаифа, Израел. Студиска посета за Ран детски развој и образование                   An Integrative Approach to Early Childhood Development and Education                            In cooperation with The Center for the Study of Child Development,                           University of Haifa, Haifa, Israel November 4 – 27, 2014

2013                  Вилнус. Студиска посета на Литванија

2013                  Nyíregyháza, Hungary REGIONAL WORKSHOP FOR HIGHER EDUCATION INSTITUTIONS. INNOVATION IN PRE-SERVICE TEACHER TRAINING AND IN SOCIAL SCIENCES

2012-2014       Киев. Студиска посета на Украина

2009                Гронинген, Холандија. Студиска посета. Универзитет Гронинген. Центар за учење и предавање. Тема: „Образование на наставници“

2005                 Лондон, Велика Британија. Студиска посета. Детето во центарот на курикулумот.

Неформално образование

Во текот на животот сум сретнал и запознал многу инспиративни луѓе. Од тие луѓе научив многу повеќе отколку од училиштето и факултетот.

13344810_609483802561824_825900165124537466_nСпортувањето е потреба на човекот. Спортот ја разубавува душата на човекот, но ги развива и смелоста, трпението, упорноста, дисциплината, чувството за ритам и мерка.

Уметноста е потреба на човекот. Тоа е човечка активност, поврзана со сетилата, со емоциите и со интелектот.

2110261062_n

Advertisements